دانشکده مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با اشاره به رویکرد فن‌آورانه دانشگاه گفت: مسیر دانشگاه آزاد به سمت حل مسائل استان است و برای همین تمامی نیازهای استان استخراج شده و در قالب طرح و پایان نامه دانشجویی تعریف می‌شود.

به گزارش عروج، علی افروس، در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: دانشگاه در یک مسیر تحول قرار گرفته و قابل هستیم برای حل مسائل باید نوآوری و تحول داشته باشیم.

وی افزود: دیوار دانشگاه را برداشتیم و با صنایع و دستگاها و شرکت‌های دانش‌بنیان در تعامل هستیم و به همه دستگاه‌ها و صنایع اعلام کردیم که این دانشگاه آمادگی و ظرفیت حل مسائل آنها را دارد.

افروس گفت: این دانشگاه در سطح استان بیش از ۶۸ هزار دانشجو دارد که بزرگترین دانشگاه خوزستان و سومین دانشگاه آزاد کشور است. به طوری که ۴۳ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: کیفیت آموزشی اولویت دانشگاه است و از نظر نسبت استاد به دانشجو و امکانات نسبت به سایر مراکز آموزش عالی در وضعیت مطلوبی داریم و به صراحت عرض کنم از دانشگاههای وزارت علوم بالاتر هستیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بیش از یک هزار و ۵۰۰ هیئت علمی در دانشگاه وجود دارد که قریب به ۴۰ درصد اساتید استان را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: دقیق‌ترین و فنی‌ترین پایش علمی را در حوزه نیازهای علمی و پژوهشی خوزستان در این دانشگاه صورت گرفته و الان تعداد دانش‌آموز، نیازهای فعلی شهرستان‌ها در حال و آینده و تعداد بیکار و سایر ظرفیت‌ها همگی جمع‌آوری و براساس آن در حال برنامه‌ریزی برای آینده روشن استان خوزستان هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ادامه داد: رشته و تحصیل سنتی دیگر منسوخ و پاسخگو نیاز امروز نیست و ما در گذشته نماندیم و به سمت ایجاد رشته های مهارتی و فنی رفتیم و نزدیک به ۶۳ رشته مهارتی راه اندازی کردیم. این نیازسنجی فنی سبب شده در سالی که همه دانشگاه‌های استان ریزش دانشجو داشتند، ما نزدیک ۲۰ درصد رشد جذب دانشجو داشته باشیم.

افروس گفت: برای کیفیت بخشی و تحول دنبال ایجاد درآمدهای جدید و پایدار هستیم که وابسته به شهریه دانشجویان نباشیم. به طور مثال برخی رشته های شهرستان ها را به شهرهای دارای متقاضی جابه‌جا کردیم.

وی به تحصیلات تکمیلی اشاره و گفت: ۸ رشته جدید دکتری و ۱۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد به مجموعه اضافه شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: بیشترین تعداد دانشجو خارجی در این دانشگاه حضور دارد(بیش از دو هزار دانشجو) که به این قانع نیستیم و با دانشگاه بصره در حال تفاهم برای جذب بیشتر هستیم.

وی به مسئله محوری دانشگاه اشاره و گفت: در سامانه پژوهشیار دانشگاه تمامی نیازهای خرد و کلان استان در بخش‌های فرهنگی و صنعتی و اجتماعی شناسایی و بارگزاری شده است و دانشجویان و اساتید ملزم به انتخاب موضوع پایان نامه براساس نیازهای استان هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با انتقاد از برخی شرکت ها و صنایع افزود: بخش عمده از درآمد دانشگاه ناشی از مولدسازی را به سمت حمایت از دانش‌بنیان‌ها بردیم و محصولات جدید، رقابتی و فن‌آورانه را تولید کردیم ولی صنایع باید حمایت و استقبال کنند. نخستین پردیس انرژی را در دانشگاه راه‌اندازی کردیم که کشور عراق استقبال خوبی کرده است.

افروس گفت: دو دانشکده مهارت و تعلیم و تربیت برای نخستین بار برای جذب دانشجو خارجی و ارایه خدمات در استان راه اندازی می‌شود که زمینه توسعه را می تواند فراهم کند. رشته های پزشکی و داروسازی و دندانپزشکی نیز مجوز اخذ و هیئت علمی جذب شده و با بیمارستان‌های استان نیز قرار داد ۱۰ ساله عقد شده است و امیدوارم به‌زودی دانشجو بگیریم.

وی گفت: برای خانه‌دار شدن اساتید و پرسنل دانشگاه جلسات فشرده با مسئولان مسکن و شهرسازی گرفته شده است و هفته آینده نیز با معاون وزیر برای ۴ هزار نفر متقاضی مسکن دانشگاه جلسات دیگری خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در بخش درآمدزایی نیز یک هتل چهار ستاره و سه ستاره که یکی از مجلل‌ترین اقامتگاه‌ها و سالن همایش‌های استان را دارد، به‌زودی افتتاح می‌کنیم.

وی گفت: در بخش فرهنگی کرسی‌های آزاداندیشی مورد حمایت جدی است و چندین اردو زیارتی در عراق برای دانشجویان داشتیم و در بخش فرهنگی آمادگی حمایت از فعالان فرهنگی و اجتماعی را داریم.

افروس به مدارس سما اشاره و گفت: ساختمان‌های بلااستفاده را براساس نیازهای استان به مدارس سما اختصاص دادیم که از نظر کیفی بسیار مطلوب هستند و همچنین با کانون زبان و کانون پرورش فکری کودکان نیز تفاهم‌های در این زمینه صورت گرفته است.